viool, altviool, cello, contrabas

Diensten 3S

  Onderhoud

Een instrument dat veel wordt bespeeld moet regelmatig in orde worden gezet. Dries Strijkinstrumenten staat in voor het algemeen onderhoud van uw viool, altviool, cello of contrabas. Bij elke onderhoudsbeurt wordt het instrument helemaal schoongemaakt.

Dries voert de complete set-up uit. Er wordt nagekeken of de toets in orde is, de kam recht staat, de stapel nog in orde is… Uw instrument wordt gecontroleerd op barsten of loshangende delen. Verder kijken we na of de stempinnen nog draaien. Dries stemt uw instrument helemaal af naar uw persoonlijke voorkeur.

 

Maak een afspraak

 

  Herstelling

Voor de herstelling van uw strijkinstrument – zowel de viool, altviool, cello en contrabas – kan u op Dries Strijkinstrumenten rekenen. We herstellen uw strijkinstrument bij schade zoals barsten, loszittende randen, losse hals, lakbeschadigingen, … Alle herstellingen gebeuren steeds volgens offerte met geschatte kosten.

 

Maak een afspraak

 

  Restaurantie

Oude instrumenten die lange tijd niet bespeeld worden, lopen onherroepelijk schade op. Het restaureren van dergelijke instrumenten wordt uitgevoerd met veel respect voor het oorspronkelijke instrument, zodat de authentieke waarde behouden blijft.

 

Maak een afspraak

 

 Verharen van strijkstokken

Wie regelmatig speelt weet dat de haren van de strijkstok breken. Na verloop van tijd zijn er te weinig haren op de strijkboog om optimaal te strijken. Als er veel zwart is aan de kant van de slof is het hoog tijd om de haren te vervangen. Voor het verharen van uw boog gebruikt Dries altijd geselecteerd ongebleekt paardenhaar van Mongoolse paarden.

 Basisbenodigdheden

Dries zoekt voor u de meest geschikte basisbenodigdheden. U kan bij Dries terecht voor kin- en schoudersteunen naar uw eigen voorkeur. Ook snaren van hoge kwaliteit en kisten of zakken om uw instrument te beschermen kan Dries leveren.

Maak een afspraak